Wie

Initiatiefnemer en producent van het Neerlandsch Verzetsmonument, Dimitri Gazan werkt dagelijks op geheel vrijwillige basis aan de ontwikkeling en het onderhoud van dit monument.

Tal van jaren eigen onderzoek in combinatie met genealogie resulteerde uiteindelijk in dit intiatief. Dit heeft in de loop der jaren geresulteerd in een samenwerking onder andere met NOB (Netwerk Oorlogsbronnen), Wikipedia, de Oorlogsgravenstichting, Paul van Tongeren.

Sinds 2016 initiatiefnemer en beheerder van Verzetsstrijders Startpagina

Actueel

Het monument is onlangs onderdeel geworden van de intranetdienst Oorlogslevens. Gesprekken met de Oorlogsgravenstichting zijn gaande om het monument eerdaags te koppelen aan hun database.

In opdracht van Special Eyes film productions heb ik nabestaanden onderzoek gedaan voor de documentaire Truus' children (trailer) omtrent het leven van Truus Wijsmuller die het leven van duizenden joodse kinderen heeft gered die onlangs in premiere is gegaan.

Waarom

Wat heeft mij gemaakt tot wie ik ben? Wat hebben mijn ouders nagelaten door hun oorlogsverleden nooit te hebben kunnen verwerken. Deze vraag is voor mij de aanzet geweest voor een diepgravend onderzoek naar het verleden van mijn opa aan moeders zijde. Het is de grondlegger geweest voor het ontstaan van een digitaal verzetsmonument: Stichting Neerlandsch Verzetsmonument

Het willen weten en vervolgens antwoord vinden online is voor mij goud waard! Daarom heb ik het gehele onderzoek naar mijn opa onder woorden gebracht en op een website gezet: De Roland Courant. Vrij recent heb ik dankzij de ontdekking van mijn biologische opa aan vaderszijde wederom een website kunnen creëren: Martin Andries de Jong - Huisarts, vader en minnaar. Beiden opa’s hebben zich actief ingezet voor het verzet.